Tervetuloa uusi muotoilujohtamisen professori Guy Julier

18. huhtikuu 2018

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu haluaa toivottaa lämpimästi tervetulleeksi Guy Julierin, tulevan muotoilujohtamisen professorin.

Haku OpenART-biennaaliin 2019

11. huhtikuu 2018

OpenART on Skandinavian suurin julkisen taiteen biennaali, joka järjestetään Ruotsin Örebrossa. Biennaali hakee nyt taiteilijoita kesäksi 2019.

Zombies, Cyborgs & Chimeras - Stelarcin esitys ja keskustelu

4. huhtikuu 2018

Maailmankuulu performanssitaiteilija Stelarc esiintyy Aalto-yliopistossa 12. huhtikuuta. Tervetuloa esitykseen ja sen jälkeiseen keskustelutilaisuuteen!

Keskustelu ARTSin tulevaisuudesta

4. huhtikuu 2018

Tervetuloa opiskelijajärjestö TOKYOn keskustelutilaisuuteen WgoARTSiin! Tilaisuuden aiheena on Elämä Otaniemessä.

Jussi-palkinnot kahdelle aaltolaiselle

27. maaliskuu 2018

Professori Rauno Ronkainen palkittiin Ikitien kuvauksesta ja alumni Anna Vilppunen Tom of Finlandin pukusuunnittelusta.

Palkitut Tiede ja taide Muut

Juuso Tervo sai NAEA:n artikkelipalkinnon

26. maaliskuu 2018

Yhdysvaltalainen kansallinen taidekasvatusyhdistys National Art Education Association (NAEA) on myöntänyt Aalto-yliopiston tutkijatohtori Juuso Tervolle Manuel Barkan -kunniamerkin 2018.

Kaksi aaltolaisten kirjaa vuoden kauneimpien joukkoon

22. maaliskuu 2018

Suomen kirjataiteen komitea myönsi palkinnot Maija Tammen väitöskirjalle sekä Lost in the Wood(s) -kirjalle.

Palkitut

Aaltolaisten työt menestyivät Tampereen elokuvajuhlilla

19. maaliskuu 2018

Hannu-Pekka Peltomaan ja Sanni Prihan ohjaamat elokuvat palkittiin Euroopan tärkeimpiin kuuluvassa lyhytelokuvatapahtumassa.

Palkitut Tiede ja taide

Niko Luomalle yhteistyösopimus Uniqlon kanssa

12. maaliskuu 2018

Kansainvälinen Uniqlo-vaateketju lanseeraa malliston, joka perustuu suomalaisen kuvataiteilijan taiteeseen.

Helsinki Photomedia 2018 tarkastelee totuuden jälkeistä aikaa valokuvan kautta

9. maaliskuu 2018

Kansainvälinen valokuvatutkimuksen konferenssi tuo yhteen yli sata tutkijaa eri puolilta maailmaa.

Muut

Memento-elokuvan avulla selvitetty aivojen tapaa muistaa ja tulkita tapahtumia vihjeistä

21. helmikuu 2018

Katsoja saa elokuvan avainkohdissa uutta tietoa juonen hahmottamiseksi, ja kohdat aiheuttavat identtiset reaktiot katsojan aivoissa.

Tiede ja taide Tiedotteet

INTERVENTIO KAUPUNKITILAAN -kirja julkaistu

15. helmikuu 2018

Interventio kaupunkitilaan - kirja esittelee kolme eri perspektiiviä interventiotaiteeseen ja sen tekemiseen Anna Jensenin, Denise Zieglerin ja Taina Rajantin projektien kautta.

Opiskelu Tiede ja taide

Maisemaobservatorio selvitti maisemasuunnittelun tilaa Suomessa

26. tammikuu 2018

Tuore raportti osoittaa, että maisemien kestävä suunnittelu vaatii eri tahojen tiivistä yhteistyötä.

Saamelaisteemat taipuvat peleiksi

26. tammikuu 2018

Utsjoella helmikuussa järjestettävä pelijami kokoaa yhteen kokeneita pelinkehittäjiä ja pelinkehityksestä kiinnostuneita saamelaisedustajia.

Experience Platform tähtää parempiin käyttäjäkokemuksiin

23. tammikuu 2018

Aalto-yliopiston uusi yhteistyöalusta Experience Platform yhdistää kokemukseen liittyviä ideoita ja tutkimuskohteita.

Muut

Architecture Speaks -keskustelu tuo Peter Zumthorin Suomeen 17.1.

10. tammikuu 2018

Maailmankuulut arkkitehdit Peter Zumthor ja Juhani Pallasmaa keskustelevat arkkitehtuurin olemuksesta ja nykytilasta.

Uusi Design Club -apuraha tukee nuorten kehitysideoita

10. tammikuu 2018

Tarkoituksena on edistää muotoilun ja taiteen liiketoimintamahdollisuuksia.

Suomalaisella taidekasvatuksen tohtorikoulutuksen verkostomallilla on kansainvälistä potentiaalia

19. joulukuu 2017

Aalto-yliopisto koordinoi suomalaisen taidekasvatuksen tohtorikoulutuksen (Finnish art education doctoral studies, FADS) yhteistyöverkostoa neljän vuoden ajan ja nosti sen lähes tyhjästä innostavaksi kokeelliseksi ja kansainväliseksi verkostoksi.

Muut

Palkittu valokuvaaja Maija Tammi etsii uusia tapoja käsitellä sairautta valokuvataiteessa

12. joulukuu 2017

Väitöskirja ”Sick Photography. Representations of Sickness in Art Photography” tarkastetaan 12. joulukuuta.

Arkkitehtiopiskelijoiden Lähi(ö)tori-näyttely esillä Oppimiskeskuksessa

6. joulukuu 2017

Opiskelijat ideoivat Haagan, Malmin ja Vuosaaren aukioiden elävöittämistä. Näyttely nähtiin syksyllä Lähiöfest2017:ssä Teurastamolla.

Yrjö Sotamaalle Kultainen Estlander-mitali

6. joulukuu 2017

Aalto-yliopiston professori Yrjö Sotamaalle on myönnetty Kultainen Estlander-mitali 2017. Tunnustuksen jakaa Design Forum Finland.

Palkitut Muut

Design For Government kiinnosti EU Design Days -tapahtumassa

4. joulukuu 2017

Aalto-yliopiston Design for Government (DfG) -kurssia ja sen saavutuksia esiteltiin EU Design Days -päivillä Brysselissä 19.–20. syyskuuta.

Professoreiden tervetuliaisluennot julkaistu Aallon YouTubessa

27. marraskuu 2017

Uudet vakinaistetut professorit raottavat videoilla muun muassa vettähylkivien pintojen ja terveyttä edistävän kaupunkiympäristön salaisuuksia.

Tiede ja taide

Aalto-yliopiston muodin opiskelijoiden töitä näyttelyssä Tokiossa

22. marraskuu 2017

Muodin opiskelijoiden opinnäytemallistoja on esillä kutsunäyttelyssä kuuluisassa 21_21 DESIGN SIGHT Gallery 3:ssa Tokiossa, Japanissa.

Tiede ja taide

Art of Research -konferenssi 2017 tarkastelee taiteilija-tutkijaa katalysaattorina

20. marraskuu 2017

Aalto-yliopisto järjestää kuudennen Art of Research -konferenssin 29.-30. marraskuuta teemalla "Catalyses, interventions and transformations".

1 2 3 4 »