Opiskelijoiden animaatiot valloittavat Flow-festivaalin esiintymislavat

14. heinäkuu 2017

"Animated Maniacs" -sarjan teokset hyödyntävät monipuolisesti eri tekniikoita 3D-tietokoneanimaatiosta piirrettyyn kädenjälkeen.

Tiede ja taide Yhteistyö

Aallon opiskelijat toteuttavat satametrisen seinämaalauksen Flow-festivaalille

7. heinäkuu 2017

Jukeboksi-yhteisteos saa inspiraationsa festivaalin musiikkitarjonnasta ja kuluttaa 93 litraa maalia.

Tiede ja taide Yhteistyö

Tunteiden ymmärtämistä digitaalisessa vuorovaikutuksessa tutkivalle projektille Tekes-rahoitus

27. kesäkuu 2017

Projektissa tutkitaan esimerkiksi sensoriteknologian ja konenäön hyödyntämistä.

Maija Mero voitti LVMH:n palkinnon vastavalmistuneille vaatesuunnittelijoille

19. kesäkuu 2017

Taiteen kandidaatti Maija Meron töitä juhlittiin Pariisissa. Mero sai 10000 euron palkinnon ja hänet palkattiin LVMH-konsernin omistamaan Kenzoon.

Muut

Aalto-yliopiston ja Flow Festivalin yhteistyö näyttäytyy taiteen ja luovuuden keinoin

7. kesäkuu 2017

Opiskelijat toteuttavat festivaalille seinämaalauksia, elokuvia, videoita, animaatioita, muotoilua, taidekasvatustyöpajoja ja arkkitehtuuria.

Yhteistyö Tiedotteet Tiede ja taide Muut

Tulevaisuuden mediakeskus -näyttely

12. toukokuu 2017

Opiskelijatyönäyttely, arkkitehtuurin rakennussuunnittelun maisterikurssi

Kampus Opiskelu Tiede ja taide Yhteistyö Muut

Suomen itsenäisyyden juhlavuotena myös Aalto-yliopisto juhlii osaamistaan näyttävästi

6. huhtikuu 2017

Aalto Festival tuo makupaloja ylioppilaskunnan järjestämään Aalto Open Air -kaupunginosajuhlaan 19.4. Festivaali on käynnissä toukokuun ajan.

Kampus Opiskelu Tiede ja taide Tiedotteet Yhteistyö Muut

Professoreiden tervetuliaisluennot julkaistu Aallon YouTubessa

21. maaliskuu 2017

Uudet vakinaistetut professorit raottavat videoilla muun muassa mikrorobotiikan ja käytettävyyden optimoinnin salaisuuksia.

Tiede ja taide

Hyères-kilpailun finaalissa Aallon opiskelijoita muodin sekä valokuvan sarjoissa

26. tammikuu 2017

Tänä vuonna finaaleihin on valittu Aalto-yliopistosta muodin opiskelija Maria Korkeila, muodin alumni Eeva Rönkä sekä valokuvaaja Sofia Okkonen.

Opiskelu Palkitut Muut

Taide ja luovuus Magazinen teemoina

21. joulukuu 2016

Juuri ilmestynyt Aalto University Magazine 18 tarkastelee taiteen ja luovuuden vaikuttavuutta yhteiskunnassa.

Muut

Aalto-yliopisto yhteistyökumppaniksi digitaalisten ihmistieteiden DARIAH-verkostoon

8. joulukuu 2016

Digital Research Infrastructure for Arts and Humanities –verkostossa voi vaikuttaa työryhmien kautta.

Muut

Opiskelijat tekivät parannusehdotuksia HSL:n uuden matkakortinlukijan käyttöliittymään

14. marraskuu 2016

Neljän ehdotuksen pohjalta laitteesta on mahdollista tehdä asiakkaalle käytettävämpi. Esimerkiksi ryhmälipun ostoon kehitettiin uusi malli.

Opiskelu

Aalto ARTSin ylimääräisessä publiikissa valmistui yli sata kandidaattia

4. marraskuu 2016

Tutkintojen uudistus kiritti opiskelijoita valmistumaan tässä syksyn ylimääräisessä publiikissa.

Opiskelu Palkitut Muut

University Wide Art Studies esittäytyy työpajojen, näyttelyiden, luentojen ja pizzan siivittämänä

18. lokakuu 2016

Tutustu taiteeseen ja luoviin käytäntöihin 1. ja 2. marraskuuta järjestettävässä ensimmäisessä U-Create-seminaarissa.

Opiskelu Muut

Digitaalinen kiipeilyseinä kerännyt yli 25 miljoonaa katsojaa sosiaalisessa mediassa

21. syyskuu 2016

Tietotekniikan laitokselta ponnistaneen spinoffin tuore video on saavuttanut sosiaalisessa mediassa hurjan suosion muutaman päivän aikana.

Juha Varto nimitetty Aalto-professoriksi

16. syyskuu 2016

Taiteen laitoksen professori Juha Varto on rehtorin päätöksellä nimitetty 6.9.2016 alkaen Aalto-professoriksi.

Palkitut Tiede ja taide Muut

Professori Helena Hyvöselle Shanghain kunniapalkinto

7. syyskuu 2016

Aalto-yliopiston emeritaprofessori Helena Hyvönen on saanut Shanghain kaupungin myöntämän Magnolia Silver Award -kunniapalkinnon.

Palkitut Tiede ja taide Yhteistyö Muut

Aallon opiskelijat ylsivät kakkossijalle innovaatiokilpailussa

22. heinäkuu 2016

Monialainen joukkue vakuutti globaalin yrityksen edustajat uudella LVI-ratkaisulla.

Nyt ei pelleillä!

14. kesäkuu 2016

Suunnitellaan tosissaan, mutta käytetään pelleillen – sairaalaklovnit saavat uudet klovnipuvut.

Opiskelu Yhteistyö

Mika ‘Lumi’ Tuomola 1971-2016

9. kesäkuu 2016

Pitkäaikainen kollegamme Mika Tuomola on kuollut.

Aalto-yliopisto päätti lukuvuosimaksujen suuruudesta

2. kesäkuu 2016

Kandidaattiohjelmassa ja maisteriohjelmissa noudatetaan yhtenäishinnoittelua.

Opiskelijoiden lopputyöpeli nousi kärkeen Applen ja Metacriticin listoilla

26. toukokuu 2016

Kosketusnäytölläkin sujuvasti pelattava Shadow Bug kerää kiitosta maailmalla.

Opiskelu Tiedotteet

Ihmisäänen merkityksestä kokemuksessa

20. toukokuu 2016

Koneen Säätiön podcast-haastattelussa laulu- ja nykytaiteilija, taiteen laitoksen väitöstutkija Heidi Fast kertoo taiteellisesta tutkimuksestaan.

Opiskelu Tiede ja taide Muut

Cannesin elokuvajuhlilla runsas ELO Film School Helsinki -edustus

11. toukokuu 2016

Tänään alkavilla juhlilla nähdään Pojkarna, Hymyilevä mies sekä uusia opiskelijaelokuvia.

Palkitut Tiede ja taide

Osallistava muotoilu uudistaa suomalaista koulumaisemaa

10. toukokuu 2016

Aaltolaisten osaamista on mukana kymmenessä HundrED-hankkeeseen hyväksytyssä opetusinnovaatiossa.

1 2 3 4 »